top of page

febr. 17., Szo

|

Budapest

Nyitott Galéria - Szabad Tudás: előadássorozat

Ismerj meg olyan elméleteket és módszertanokat amik fokozhatják a szexuális és párkapcsolati jól-létedet!

Tickets are not on sale
See other events
Nyitott Galéria - Szabad Tudás: előadássorozat
Nyitott Galéria - Szabad Tudás: előadássorozat

Helyszín és dátum

2024. febr. 17. 13:00 – 18:00

Budapest, Budapest, Klauzál tér 6, 1072 Hungary

Leírás

A  „Nyitott Galéria – Szabad Tudás”  egy olyan előadássorozat a  Galériában, amely során a látogatók a kiállítás megtekintése mellett  változatos előadásokat hallgathatnak a szexualitásról, felnőtt  kapcsolatokról. A negyvenöt perces előadások során az előadók arra  törekednek, hogy a szexualitással kapcsolatos kulturális attitűdöket és  normákat a résztvevőkkel együtt vizsgálják. Az adott előadás után lesz  lehetőség a kérdések megválaszolására is.

A nap folyamán találkozhatsz Jámbor Eszterrel (@testsuli) is, aki a Nyitott Galéria- Szabad Tudás  nap keretében egy izgalmas asszociációs játékra hívja a látogatókat!  Eszter a saját maga által összeállított test/intimitás témához  kapcsolódó kártyaválogatásával vár titeket.

Helyszín: K6 Projekt Galéria | 1072 Budapest, Klauzál tér 6.

Részvételi díj: Az esemény  ingyenesen látogatható. Előzetes regisztráció nem szükséges!

Időpont: 2024. február 17. SZOMBAT 13:00

13:00 Gyuricza Gergely: Szexuális fantáziák

Gyuricza  előadása a szexuális fantáziák és a mögöttük meghúzódó lélektani  szükségletek kapcsolatát keresi, felhasználva tudományos kutatásokat,  emberi történeteket és humort. A legtöbb ember fantáziavilágában egyedi  és összetett cselekményszálak szövődnek, amiről nemcsak hogy  barátaiknak, vagy a párjuknak, de saját maguknak sem mernek vallani  emberek. Gyuricza igyekszik egy intim betekintést adni abba, hogy  valójában mi zajlik az emberek fejében. Az egyik – nem reprezentatív –  kutatásában ötven embert interjúvolt meg, hogy aztán a beszámolóik  alapján összeállíthassa a tíz leggyakoribb szexuális fantázia listáját,  arra is kitérve, hogy melyik mögött milyen lélektani igény áll.

Gyuricza  Gergely festő, a Szabadesés c. könyv írója, pszichológusként végzett és  tevékenykedett, jelenleg festőművészként az erotikus elme  megnyilvánulásait vizsgálja a képzőművészet eszközeivel. Az évek óta  rendszeresen megvalósított Urbán Erotika című kiállítás-sorozata a vágy  természetét és annak 21. századi dilemmáit járja körül.

14:00 Dr. Putz Ádám: A fizikai vonzerő evolúciós pszichológiai magyarázatai

Bizonyos  arcok, illetve testi jellegek vonzzák a tekintetünket. De vajon miért  tartjuk ellenállhatatlannak őket? Milyen funkcionalitást, evolúciós  előnyt jelentenek ezek a szignálok a hordozóiknak? Ezeket a kérdéseket  járjuk körbe az előadás során. Dr. Putz Ádám a PTE BTK Pszichológia  Intézetének adjunktusa. Doktori fokozatát a szépség sztereotípiák társas  ítéletalkotást befolyásoló szerepéről írt disszertációjával szerezte  meg 2018-ban. Házas, három fiúgyermek büszke édesapja.

15:00 Szeghy Krisztina: Férjként elég, de apának kevés?! Nehezített fogantatás és evolúció

Avagy  hogyan piszkálhatnak bele az evolúciós mozgatórugóink egy pár  harmonikus hétköznapjaiba, onnantól, hogy elérkezettnek látják az időt a  gyermekvállalásra, és hogyan lehet ebből nehezített fogantatás? Az  előadáson a párválasztási stratégiáktól indulunk, ennek keretében  megnézzük, miért várják a nők minden mesében (és az életben is) a  királyfit fehér lovon, és miután úgy érzik, hogy megtalálták, hogyan  jutnak el a boldog párkapcsolatból nehezített fogantatás esetén odáig,  hogy az egykor teljesen biztosan kijelentett ""igen"" is bizonytalanná  válik... Önértelmezési lehetőség nőknek, női agy-kukkolda férfiaknak,  illetve kapcsolat-jobbítási lehetőség a meddőség diagnózisával küzdő  pároknak. Szeghy Krisztina pszichológiai mentor, családsegítő  konzulens, a Ha lelki ok miatt késik a baba című könyv szerzője. Több,  mint 10 éve foglalkozik a nehezített fogantatás lelki hátterével. Fő  célkitűzése, hogy minél több pár kaphasson esélyt a természetes úton  történő gyermekvállalásra. Ennek része a társadalmi edukáció is, ezért  rendszeresen jelennek meg írásai a témával kapcsolatban.

16:00 Féderer Sára: Kísért a múlt - sémaaktiváció a hétköznapokban

Úgy  érzed, ugyanazok a vitáid vannak a kapcsolataidban? A munkahelyeden  nyugodt és kiegyensúlyozott embernek ismernek, de egy munkatársad mindig  kihoz a sodrodból? Nehezen tudod elengedni magad intim helyzetben? A  sémaelmélet által leírt sémaaktiváció fogalom szerint ez azért lehet,  mert ilyenkor nem az adott helyzetre reagálsz egészséges felnőtt  énállapotból, hanem visszaránt téged a múlt és újraélsz egy olyan  élményt, ami gyerekkorod egy meghatározó eseménye volt. És bár az, ahogy  viselkedtél gyerekként, hasznos volt, ez a viselkedés már nem állja meg  a helyét. Hogyan ismerjük fel a sémaaktivációt? Hogyan tehetünk ellene?  Ez mind kiderül Féderer Sára előadásából. Féderer Sára 2009-ben  szerzett pszichológus oklevelet az ELTÉ-n, majd 2013-ban tanácsadó  szakpszichológus lett krízis specializációval. A Magyar Családterápiás  Egyesület keretein belül jelenleg is folyik képzése család- és  párterapeuta jelöltként, sémakonzulensi képzését a VIKOTÉ-n végzi.

17: 00 Dobó-Nagy Fanni és Jani-Téglásy Lili: Szexuális wellness

Nap  mint nap találkozunk különféle módszerekkel arra, hogy az életünket  teljesebbé és jobbá tehessük. Ám a szexuális wellnessről mégis  méltatlanul kevés szó esik napjaink felvilágosult ám szörnyen tabusított  világában. Nade mi is az a szexuális wellness? És mit jelent  szexuálisan jól lenni?

Dobó-Nagy  Fanni és Jani-Téglásy Lili a Lib Women's Store alapítói.  A Lib Women's  store-t azért hozták létre, hogy a nők és párjaik megismerkedhessenek a  szexuális segédeszközök változatos világával egy biztonságos közegben.  Az üzletükben segítenek kiigazodni a számtalan termék között, amelyeket  az érdeklődők ott helyben megnézhetnek, megfoghatnak és bekapcsolhatnak,  ezzel is segítve a kiválasztási folyamatot.

Az esemény az URBÁN EROTIKA Projekt keretében valósul meg. A fesztivál időtartama: 2023. február 14. – március 2.

Részvétel csak 18 éven felülieknek!

Elérhetőségek:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/ue.festival/ INSTAGRAM: https://www.instagram.com/ue.festival/ TIKTOK: https://www.tiktok.com/@ue.festival/ WEB: www.urbanerotika.com Kérdések: hellourbanerotica@gmail.com

Technikai támogató: audio-technica

Oszd meg!

bottom of page